Az edami és
trappista sajt 1/3 részéből vágjunk fél cm vastag korongokat, a többit reszeljük le. 3 féle tölteléket készítünk a tortába (
sajtkrémes,
parajkrémes, metélő
hagymás)
sajtkrémes töltelék: egy serpenyőben sűrű Besamel mártást készítünk 3 dkg
vajból, 2,5 dkg
lisztből,
tejből és
tejszínből. Hozzáadunk még 5dkg reszelt
trappistát,
almakockákat és 2dkg
vajat.
parajkrémes töltelék: a felengedett
parajt elkeverjük még egy adag besamellel, a lereszelt
tojásokkal és fűszerekkel. Körözöttes töltelék: a fűszerekből, a metélő
hagymából, a juhtúróból és a
vajból elkészítjük a krémet. Egy tortaformába rétegezve (
sajt-krém-...
sajt) helyezzük, hűtőbe tesszük megdermedni, majd kívülről bekenjük a maradék körözöttel, és megszórjuk a maradék
sajttal. 2 óra alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>