A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kis tálban összekeverjük a
csokoládésnápolyi-morzsát, a
vajat és négy evőkanál kávélikőrt. Beletesszük egy 24 cm átmérőjű tortaformába, és lenyomkodjuk a forma aljára, illetve oldalára. 3 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Összekeverjük a
zselatint négy evőkanál
cukorral. Belekeverjük a
tojássárgákat és a vizet, majd 1 percig állni hagyjuk. Lassú tűzön addig keverjük, míg a
zselatin teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk a
vodkát és a maradék 3 evőkanál kávélikőrt. Tálba öntjük és hűtőszekrénybe tartjuk addig, míg a kanálról lecsurgatott krém kis gombócokat nem alkot.
Egy tálban addig verjük a
tojásfehérjét, míg lágy hab nem képződik. Ekkor fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, majd kemény, sima habbá verjük.
Beleforgatjuk a
zselatinos krémbe. Hozzáadjuk a
tejszínhabot. Rákenjük a tortalapra, hűtőszekrénybe tesszük, míg meg nem dermed.
csokoládéforgáccsal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>