A feldarabolt marcipánt összekeverjük a
tojássárgájákkal, a
cukorral, a reszelt
citromhéjjal, 2 vaníliás
cukorral, a búza- és kukorica
liszttel és a sütőporral, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Ezután a durvára vágott
csokoládét összekeverjük a
mandulával és a
marsalával, majd hozzáadjuk a
tojásfehérjékből vert kemény habhoz, végül ezt a habot beleforgatjuk a marcipános masszába. Az így kapott masszát kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 45 percig sütjük. Ezután a porcukrot összekeverjük a megmaradt vaníliás
cukorral, egy
tojásfehérjével és a
citromlével, majd sima mázzá keverjük és bevonjuk vele a tortát. A végén a durvára vágott dióval megszórjuk a tortánk te
tejét és oldalát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>