Sült sertésszelet almás töltelékkel receptHány személyre: 6 személyre
» 70 dkg sertéshús
» 1/4 tk.
só» 1/8 tk.
bors» 1 ek. étolaj
» 1 vörös
hagyma» 2 szál
zellergyökér
» 2
alma» 4 dl csirkehúsleves
» 3 dl hígítatlan sűrített
zellerkrémleves
» 1 dl száraz
fehérbor» 6 csésze fűszeres kenyérkocka
Az
almát hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. A húst pedig vágjuk fel 6 ujjnyi szeletre, majd
sóval és
borssal dörzsöljük be. Az olajon jól süssük át, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük ki és a zaftban pároljuk üvegesre az összevágott
hagymát. Keverjük hozzá a felaprított
zellert, majd az
almát. Süssük egy percig, ezután pedig öntsük fel a levesekkel és a borral. Főzzük fel, majd vegyük le a tűzről és dolgozzuk el benne a kenyérkockát. Kanalazzuk egy ki
vajazott tűzálló tálba, halmozzuk rá a húst és letakarva előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt elkészítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>