4 egész
tojást felverünk 2 evőkanál meleg
vízzel, majd hozzáadunk 100 g cukrot, 1 vaníliás cukrot és 80 g
lisztet. A masszát alaposan összekeverjük, majd az így kapott tésztából 4-5 kanállal rakunk egy ki
vajazott, ki
lisztezett tortaformába és előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig sütjük. Ezt a műveletet megismételjük, hogy 3 tésztalapot kapjunk, A maradék 4 egész
tojást felverjük 100 g
cukorral, 1 vaníliás
cukorral és a
liszttel. Az előbb említett módon kisütünk 4 tortalapot ebből a tésztából. A
vajat habosra keverjük a
sóval, a por
cukorral és a kevés forró
vízben oldott kávéporral. Ezután a gőz fölött olvasztott
csokoládét összekeverjük a likőrrel és a
tojássárgájával, majd a az egészet a
vajas krémbe dolgozzuk. Egy kivételével az összes tortalapot megkenjük a krémünk háromnegyedével, majd egymásra helyezzük a lapokat. Ezután a maradék krémmel(keveset félreteszünk a díszítéshez) bevonjuk a tortánkat. A megmaradt cukrot teflonlábasban barnára pirítjuk és a krém nélküli lapra kenjük. Ha a karamell megkeményedett, 16 szeletre vágjuk a karamellás lapot és a torta te
tejére tesszük őket kissé oldalra döntve. A szeletelt
mandulát a torta oldalára nyomkodjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>