Csililekvár receptHány személyre: 4 személyre
» 2 nagy piros kaliforniai
paprika» 180 g nagy, piros csili
paprika» 90 g thai csili
paprika» fél csésze növényi olaj
» 2 fej
hagyma, finomra vágva
» 3 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» fél csésze durva szemű pálma
cukor» 3 ek. thai halszósz
» 2 ek. tamarindpüré
Melegítsük elő a grillsütőt, tegyük rá a
paprikákat, és süssük meg. helyezzük őket egy tálba, és takarjuk le celofánnal, és hagyjuk állni 15 percig. Hámozzuk meg a
paprikákat, magozzuk ki, és vágjuk kockára. A csilit magozzuk ki, és vágjuk össze. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a
hagymát, és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá a
fokhagymát, a csilit és a
paprikát. Kis lángon főzzük kevergetve sűrűre. Adjuk hozzá a cukrot, a halszószt és a tamarindpürét. Főzzük még 15 percig. Kanalazzuk befőttesüvegekbe, és egy éjszakát hagyjuk hűlni.
Előkészület: 20 perc.
Főzési idő: 80 perc.
Nehészégi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>