A sütőporos
lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, a
szegfűszeget, a
fahéjat, a
tojásfehérjét és a
tojássárgáját, majd alaposan összegyúrjuk. Ehhez hozzákeverjük a felszeletelt
vajat, az őrölt
mandulát vagy
mogyorót és az egészet sima tésztává gyúrjuk. A tésztánkat elfelezzük, az egyik részt 28 cm-es körré nyújtjuk és egyforma széles csíkokra vágjuk, míg a másikat egy ugyanekkora körré nyújtjuk. A tésztakört belefektetjük a kapcsos tortaformába és peremet csinálunk a tészta szélére, majd a perem kivételével megkenjük a tésztát dzsemmel. Az imént kivágott csíkokat
rácsosan a lekváros tészta te
tejére helyezzük és a széleken jól lenyomkodjuk őket. Egy fél
tojássárgáját felverünk egy kis
tejjel és megkenjük vele a
rácsokat. Ezután előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 percig sütjük. Mielőtt tálalnánk, megszórjuk por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>