7 egész
tojást felverünk, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a
lisztet, az őrölt
mogyorót és a felolvasztott 150 g
csokoládét. Alaposan összekeverjük, majd egy kibélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 150-180°C-on 50 percig sütjük. A
vajat jól összekeverjük a por
cukorral és a 2
tojással. A megmaradt
csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a
vajas krémhez keverjük. A tésztánkat 2 lapra vágjuk és az első lapot megkenjük a
csokoládékrém felével, majd rátesszük a második tésztát. Ezután a krémmel bevonjuk a tortát és villa segítségével hullámos mintát rajzolunk a tortára. Végül pirított
mandulaszeletekkel szórjuk meg az oldalát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>