150 g búza
lisztet összedolgozunk 100 g puha
vajjal és 50 g
cukorral, majd fokozatosan hozzáöntünk 150 ml vizet. Az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztánkat konyharuhába tekerve 2 óráig hideg helyen pihentetjük. Ezután kinyújtjuk a tésztát és beletesszük a kerek tortaformába, majd megszurkáljuk az alját. Előmelegített sütőben 200-220°C-on 15 percig sütjük. A marcipánt,a
tojássárgájákat, a megmaradt cukrot, 2 evőkanál meleg vizet és a reszelt
citromhéjat összekeverjük és összedolgozzuk, majd a
tojásfehérjéből vert kemény habot beleforgatjuk a masszába. Ezután belekeverjük a sütőport, a búza- és kukorica
lisztet, majd a piskóta tésztát kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 200-220°C-on 10-15 percig sütjük. A pudingot elkészítjük a leírás alapján a
tejjel. Az aprított pralinét és a megmaradt
vajat a pudingba keverjük. Az így kapott krém felével megkenjük a kihűlt piskótalapot, majd 4 cm széles csíkokra vágjuk fel. A kerek tortalapot megkenjük a lekvárral, majd az első csíkot csiga alakban feltekerve, oldalára állítva a kerek lap közepére tesszük. A többi tésztacsíkot szorosan a csiga köré tekerjük. A megmaradt krémmel bevonjuk a torta külsejét és az oldalát villával bevonalkázzuk. A megmaradt marcipánt összegyúrjuk a por
cukorral, kinyújtjuk és leveleket vágunk ki belőle. Ezután vékony hengereket is készítünk, majd ezekből növényt csinálunk deko
rációnak a torta te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>