200 g
vajat összekeverünk a gőz fölött olvasztott
csokoládéval, 100 g por
cukorral, 3 egész
tojással és 3
tojássárgájával. A sütőporos
lisztet összekeverjük az őrölt
mogyoróval és a
csokoládés masszához keverjük. A
tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A tésztánkat ki
vajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45-50 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk. Az egész
mogyorók héját sütőben melegítéssel megrepesztjük, majd eltávolítjuk és 28 szem
mogyorót félreteszünk. A
csokoládés pudingot a csomagoláson írtak alapján elkészítjük, majd ha kihűlt, belekeverjük a megmaradt
vajat és krémesre keverjük. A krém negyedét nyomózsákba töltjük. Ezután a krémhez keverjük az őrölt
mogyorót. Mindhárom tortalapot megkenjük krémmel és egymásra tesszük őket, majd a tortánk oldalát is bekenjük. A te
tejét 18 részre osztjuk fel és a szeleteket a nyomózsákkal díszítjük, majd a szeletek te
tejére egy-egy
mogyorót rakunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>