A
lisztkupac közepére mélyedést készítünk és hozzáadunk 50 g cukrot, 1 vaníliás cukrot, a
sót és 1-2 evőkanál vizet. A felszeletelt
vajat hozzáadjuk és az egészet alaposan összegyúrjuk. 1 óra hűtés után kinyújtjuk és ki
vajazott kerek tortaformába rakjuk, majd villával megszurkáljuk az alját. Előmelegített sütőben 200-220°C-on 20-25 percig sütjük. A
tojássárgájákat a megmaradt
cukorral és vaníliás
cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a
citromlevet, a
joghurtot és a
tejszínt. Az egészet jól összekeverjük. A beáztatott
zselatint olvadásig melegítjük, majd a krémbe keverjük. A
tojásfehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a krémbe. A tésztára rakjuk a tortaforma kapcsos oldalát alufóliával bevonva és a krémet rákenjük a tésztára. A megtisztított, lecsöpögtetett málnát megszórjuk por
cukorral és állni hagyjuk. Ezután felfogjuk a levét egy edénybe és a málnákat a torta te
tején elrendezzük. A málnalevet és a gyümölcszselét összeforraljuk és ráöntjük a málnák te
tejére, majd az egészet hűtőbe tesszük. A tálalás előtt leszedjük a tortaforma oldalát és a tortánk oldalát megszórjuk aprított és szeletelt pörkölt
mandulával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>