A
vajat összekeverjük a
cukorral, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, a
tojásokat, a
sót, a búza- és kukorica
lisztet és a sütőport. Továbbá hozzákeverjük a gőz fölött megolvasztott
mogyorós
csokoládékrémet és az aprított
mandulát. A simára kevert masszát egy kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45-50 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk. A
tejszínt, az instant kávéport és 2 evőkanál porcukrot összeforralunk, majd az aprított kávés
csokoládét és 250 g főző
csokoládét belekeverjük a krémbe. Sima krémmé keverjük. A marcipánt összedolgozzuk 250 g por
cukorral és a likőrrel, majd elnegyedeljük. Három marcipánadagot 26 cm-es körré nyújtunk porcukros felületen és a tortaforma oldala segítségével méretre vágjuk. Az első tortalapot megkenjük a krémünk felével és ráfektetjük az egyik marcipánlapot. Erre rátesszük a második tésztalapot, majd a krémet és a második marcipánlapot, végül az utol
só tésztalapot is rátesszük. A felmelegített lekvárral megkenjük a torta te
tejét és ráfektetjük az utol
só marcipánlapot. A maradék marcipánmasszát kinyújtjuk úgy, hogy egy téglalapot kapjunk amivel be lehet vonni a torta oldalát, ha meg van rányomkodjuk a torta oldalára. A megmaradt
csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk vele a torta külsejét. A maradék marcipánból kupacokat rakunk a torta te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>