250 ml vizet és 125 g
vajat felforralunk egy csipet
sóval és 15 g
cukorral. A tűzről levéve belekeverünk 125 g
lisztet, majd visszatesszük a tűzre és alacsony lángon továbbfőzzük egy percig. Ezután egy másik edénybe tesszük, majd egyesével hozzákeverjük a
tojásokat és a keverőgépet(dagasztószárral) használva jól összekeverjük. A tésztát elharmadoljuk és hagyjuk kihűlni. Ezután 3 egyforma kört készítünk a tésztákból. Ki
vajazott és ki
lisztezett formában egyenként kisütjük őket előmelegített sütőben 220°C-on 15-20 percig. Ezután megfordítjuk őket és pár percre visszatesszük a sütőbe. A maradék
lisztből kupacot készítünk mélyedéssel a közepén, majd beledolgozunk 50 g cukrot, egy csipet
sót és a megmaradt
vajat apróra vágva, továbbá a
citromhéjat. Zsemlemorzsaszerűre keverjük, majd hozzáadagolunk 150 ml hideg vizet. A kinyújtott tésztát és beletesszük egy ki
vajazott tortaformába, majd előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig sütjük. A lecsöpögtetett cseresznye levéből 250 ml-t félreteszünk. A kukorica
lisztet és 4 evőkanál gyümölcsszirupot simára keverünk, majd hozzáadjuk a többi léhez. Ezután hozzáadunk 15 g cukrot és a
fahéjat, majd felforraljuk és belekeverjük a cseresznyét is. A
tojások sárgáját összekeverjük 100 g
cukorral. A
tejet a vaníliarúddal, a megmaradt
cukorral és egy csipet
sóval felforraljuk, majd apránként adagolva hozzáadjuk a
tojássárgájákhoz. A krémhez adjuk a beáztatott
zselatint és simára keverjük. A vaníliakrémhez keverjük a
tejszínből vert kemény habot és a rumot. Az omlós tésztaréteget alapnak használva rátesszük egy tálra, majd ráteszünk egy kapcsos tortaforma oldalat és rákenjük a cseresznyés krémet. Ezután rátesszük az egyik égetett tésztaréteget. Erre mehet a rumkrém fele, majd a tésztaréteg és a rumkrém másik fele. Az egész te
tejére rányomjuk a harmadik tésztalapot és a tortát hűtőbe tesszük. 4-5 óra után pirított
mandulaszeletekkel díszítjük az oldalát és
cukorral a te
tejét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>