Rumtorta recept

Hány személyre: 8

» 200 g vaj
» 3 csipet
» 200 g kristálycukor
» 275 g búzaliszt
» 6 tojás
» 1 teáskanál reszelt citromhéj
» 375 g cseresznyebefőtt
» 4 evőkanál kukoricaliszt
» kevés fahéj
» 2 zacskó zselatin
» 7 tojássárgája
» 375 ml tej
» 1 vaníliarúd
» 750 ml tejszín
» 3-4 evőkanál rum
» 50-65 g szeletelt mandula
» porcukor a díszítéshez
250 ml vizet és 125 g vajat felforralunk egy csipet val és 15 g cukorral. A tűzről levéve belekeverünk 125 g lisztet, majd visszatesszük a tűzre és alacsony lángon továbbfőzzük egy percig. Ezután egy másik edénybe tesszük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat és a keverőgépet(dagasztószárral) használva jól összekeverjük. A tésztát elharmadoljuk és hagyjuk kihűlni. Ezután 3 egyforma kört készítünk a tésztákból. Kivajazott és kilisztezett formában egyenként kisütjük őket előmelegített sütőben 220°C-on 15-20 percig. Ezután megfordítjuk őket és pár percre visszatesszük a sütőbe. A maradék lisztből kupacot készítünk mélyedéssel a közepén, majd beledolgozunk 50 g cukrot, egy csipet t és a megmaradt vajat apróra vágva, továbbá a citromhéjat. Zsemlemorzsaszerűre keverjük, majd hozzáadagolunk 150 ml hideg vizet. A kinyújtott tésztát és beletesszük egy kivajazott tortaformába, majd előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig sütjük. A lecsöpögtetett cseresznye levéből 250 ml-t félreteszünk. A kukoricalisztet és 4 evőkanál gyümölcsszirupot simára keverünk, majd hozzáadjuk a többi léhez. Ezután hozzáadunk 15 g cukrot és a fahéjat, majd felforraljuk és belekeverjük a cseresznyét is. A tojások sárgáját összekeverjük 100 g cukorral. A tejet a vaníliarúddal, a megmaradt cukorral és egy csipet val felforraljuk, majd apránként adagolva hozzáadjuk a tojássárgájákhoz. A krémhez adjuk a beáztatott zselatint és simára keverjük. A vaníliakrémhez keverjük a tejszínből vert kemény habot és a rumot. Az omlós tésztaréteget alapnak használva rátesszük egy tálra, majd ráteszünk egy kapcsos tortaforma oldalat és rákenjük a cseresznyés krémet. Ezután rátesszük az egyik égetett tésztaréteget. Erre mehet a rumkrém fele, majd a tésztaréteg és a rumkrém másik fele. Az egész tetejére rányomjuk a harmadik tésztalapot és a tortát hűtőbe tesszük. 4-5 óra után pirított mandulaszeletekkel díszítjük az oldalát és cukorral a tetejét.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Kecseksajtos-spenótos-bconös-mazsoláa-fenyőmagos quiche
A spenótot tegyük forrásban lévő sís vízbe, és főzzük meg. A szalonnát süssük meg zsira...
Tenger gyümölcsei zöldségekkel
A mélyhűtött tenger gyümölcseit felengedjük, közben elkészítjük az üvegtésztát. A hagym...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat