A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket. A cukrozott
gyömbért apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a
gyömbért, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet
sót.
Egy másik tálban a
vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a
narancshéjat és 1 tk őrölt
gyömbért, majd belekeverjük a
tojást, 1ek
narancslikőrt és 2 ek
narancslevet.
A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
A porcukrot a megmaradt
narancslével, likőrrel, őrölt
gyömbérrel és 1 ek
vízzel sűrű mázzá keverjük. Egy részét kivesszük, és ételfestékkel ízlés szerint megszínezzük, majd a muffinok te
tejét a
cukormázzal megkenjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>