150 g
lisztből kupacot csinálunk mélyedéssel a közepén, ebbe tesszük a 40 g cukrot, 2 vaníliás cukrot, a
sót és 2
tojást. Ennek a te
tejére tesszük a felszeletelt
vajat és beborítjuk a maradék
liszttel. Gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk, majd ki
vajazott, 28 cm-es kerek tortaformába rakjuk a kinyújtott tésztánkat. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200-220°C-on 15 percig sütjük. A
tojásokat 2 evőkanál forró
vízzel felverjük addig, amíg jó habos lesz. A megmaradt cukrot és vaníliás cukrot hozzáadjuk a
tojáshabhoz és 2 percig továbbverjük. Érdemes elektromos keverőgépet használni. A megmaradt
lisztet és kukorica
lisztet összekeverjük a
kakaóporral, a sütőporral, majd belekeverjük a
tojásos habba. Az így kapott masszát egy kibélelt 28 cm-es kerek tortaformába öntjük és elsimítjuk a te
tejét. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, két lappá vágjuk. A beáztatott
zselatint melegítéssel feloldjuk. A
tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a
zselatint. Az így kapott habot 3 részre osztjuk. Az első adaghoz keverjük a gőz felett megolvasztott
csokoládés
mogyorókrémet. A rumba áztatott mazsolát megszárítjuk és a rumot félretesszük. A mazsola egy részét félrerakjuk a díszítéshez. A többi mazsolát 20 g por
cukorral és a rummal együtt a második adag
tejszínhabba keverjük. A harmadik adagba keverjük a maradék porcukrot. 10 szem áfonyát elrakunk a díszítéshez, majd a többit egyenletesen elhelyezzük az elsőként sütött tésztán. Ráteszünk egy piskótalapot és bekenjük a
mogyorókrémes
tejszínnel. Erre rátesszük a másik piskótalapot és a torta te
tejét és oldalát bekenjük a mazsolás
tejszínnel. A harmadik adag
tejszínhabot a habzsák segítségével csillag alakban rányomjuk a torta te
tejére. A félrerakott áfonyával és mazsolával díszítjük a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>