A
lisztet egy kupacban elhelyezzük a deszkán, mélyedést készítünk a közepébe, majd belerakjuk a 25 g cukrot, a
sót és a
tojást. A
liszt feléből lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt
vajat a te
tejére helyezzük és beborítjuk a maradék
liszttel. Ezután gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk. Az így elkészült tésztát 1 óráig a hűtőben pihentetjük, aztán egy ki
vajazott, mélyebb 23 cm-es kerek tortaformába tesszük kinyújtva úgy, hogy a pereme 4 cm magas legyen. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 percig sütjük. Egy lábasban a málnánk felét felforraljuk a hozzáadott borral, a megmaradt
cukorral és a 125 ml
vízzel, majd kis lángon 5 percig főzzük. Az így kapott málnát átpasszírozzuk. A kevés
vízbe áztatott
zselatinhoz hozzáadjuk az átpasszírozott málnát, majd az edényt hideg
vízbe tesszük. A málna másik felét rátesszük a tésztalapra, leöntjük sziruppal úgy, hogy egy kicsit félreteszünk, majd a tortát hideg helyen pihentetjük. A félretett szirupot felhevítjük, bekenjük a torta oldalát és a pirított
mandulaforgácsot rátesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>