Egy tálban összekeverjük a kekszet és a megolvasztott
vajat, majd az egészet egy ki
vajazott forma aljára nyomkodjuk. Egy másik tálban a krém
sajthoz keverjük a porcukrot, 4
tojást, a
citrom héját és levét, valamint az olvasztott csokit, és az egészet a kekszes keverékre öntjük. Előmelegített sütőben 190 C-on negyed órát sütjük. Eközben egy lábosban melegíteni kezdjük a
tejet, a szirupot, a
vajat, a barna cukrot és az eszenciát. Hozzáadjuk a maradék
tojást és 9 dkg vegyes magvat is, majd az egészet a formába öntjük, és további 15 percig sütjük. Miután kihűlt, 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd a maradék dióval díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>