Egy tálban összekeverjük a
vajat, a cukrot, az eszenciát, a
tojásokat, 3 kanál
narancslevet, 1 kanál
narancshéjat, majd a
lisztet is hozzáadjuk a
mogyoróval, a
mandulával, a barackkal együtt. Az egészet egy ki
vajazott tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 175 C-on kb. fél órát sütjük. Eközben egy tálban a
vajhoz keverjük a likőrt, a
citrom héját és levét, majd ezzel megtöltjük a hosszában elfelezett tortát. A lekvárt megmelegítjük, a torta te
tejére és oldalára kenjük, majd a marcipánt a
cukorral átgyúrjuk, kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát. A fehér
csokoládét megolvasztjuk, a tortára folyatjuk, majd elkenjük, hogy egyenletes legyen, és hűtőbe tesszük, amíg teljesen megköt. Ezután a megolvasztott csokiból készített levelekkel és a pralinéval díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>