A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, 2
tojást és 175 g felszeletelt
vajat. Az egészet gyors mozdulatokkal alaposan összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk úgy, hogy kibélelhessük vele a tepsit. Ezután a tésztánkat megkenjük a
szilvalekvárral. A mákot összekeverjük fél liter
vízzel, 3-4 evőkanál
mézzel, a fahájjal és a
mandulaaromával. A keveréket felforraljuk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a mazsolát és a megmaradt
tojásokat, majd jól összekeverjük az egészet és megkenjük vele a tésztát. A meghámozott, félbevágott és kicsumázott
almákat mélyen beirdaljuk, majd elrendezzük őket a mákos keveréken, kissé belenyomkodva őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 45-50 percig sütjük a süteményt. 15 perccel a sütés vége előtt a megmaradt
vaj és
méz keverékével megkenjük az
almákat. Tejszínhabbal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>