A megmosott, lecsöpögtetett
szilvát kimagozzuk. 100 g
vajat habosra verünk a
mandulamasszával, 75 g
cukorral, a
sóval, a reszelt
citromhéjjal és a
tojásokkal. Miután az egészet alaposan összedolgoztuk, belekeverjük a sütőporos
lisztet és a
tejszínt, és az egészet lágy masszává keverjük. Az 50 g tisztított
mandulát megpirítjuk, vigyázva nehogy odakapjon, majd pihentetés után összetördeljük. Egy ki
vajazott, kerek tortaformát megszórunk az előbb előkészített
manduladarabokkal, majd ráöntjük a masszánkat és beborítjuk a te
tejét felezett
szilvákkal. A megmaradt
vajat, cukrot,
fahéjat és
mézet folyamatos keverés mellett egynemű keverékké melegítjük össze, majd a 150 g egész
mandulákat megfelezzük és a keverékbe tesszük. Pár perc együtt főzés után ráöntjük az egészet a
szilvák te
tejére. Előmelegített sütőben 200°C-on 40-45 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>