Gyümölcsjoghurtos muffin receptHány személyre:
» 12 dkg teljes kiőrlésű
liszt (ha nincs mehet az egész finom
lisztből)
» 14 dkg finom
liszt» 2 teáskanál sütőpor
» ½ teáskanál szódabikarbóna
» 1 teáskanál fűszer ízlés szerint (pl. vanília,
fahéj)
» 6 dkg apróra vágott
csokoládé, stb.
» 25 dkg friss gyümölcs vagy befőtt
» 1
tojás» 14 dkg barna
cukor» 0,8 dl növényi olaj vagy 12, 5 dkg puha
vaj vagy Rama
margarin» 2,8 dl gyümölcs
joghurt (én erdeit használtam)
A sütőformához zsiradék vagy 12 db sütőpapír forma
A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. Ki
zsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat.
Összekeverjük a kétféle
lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel,
mogyoróval illetve mazsolával, aszalt gyümölccsel vagy
csokoládé darabokkal.
Megtisztítjuk és fölaprítjuk a gyümölcsöt. Ha befőttet használunk, csöpögtessük le, majd vágjuk azt is kisebb darabokra.
Egy másik edényben könnyedén felverjük a
tojást. Hozzáadjuk a cukrot, a zsiradékot, a
joghurtot, majd alaposan elkeverjük. Összedolgozzuk a
lisztes keverékkel, végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat is.
A tésztát azonnal a sütőformába adagoljuk, és az előmelegített sütőben (180 °C-on, légkeveréses rendszerben 160 °C-on) 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szerző:
miss2328 Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>