A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket. Csíkokra vágjuk az aszalt sárgabarackot. A
sárgarépát megpucoljuk, finomra reszeljük.
Egy tálban a
tojást és a cukrot habosra keverjük, beletesszük a
tejfölt, a barackot, a
sárgarépát, a mazsolát, a
mandulát és a
narancshéjat.
Egy másik tálban összekeverjük a
lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy csipet
sót. A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
A baracklekvárt 2 ek
vízzel felmelegítjük, majd leszűrjük. A muffinok te
tejét megkenjük vele, kukoricapehellyel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>