Sütőtökös muffin karibi módra receptHány személyre: 12 darab
» 200 g sütőtök (csak a húsa)
» 100 g pekándió
» 120 g
liszt» 100 g nád
cukor» 1/2-1/2 tk frissen őrölt
szerecsendió,
fahéj,
gyömbér,
szegfűszeg» 2 tk sütőpor
» 1/2 tk szódabikarbóna
»
só» 1
tojás» 5 ek étolaj
» 300 g író
» 125 g por
cukor» 2 ek
citromlé
» kandírozott gyümölcsök (mangó,
narancs)
» kandírozott ibolya
»
liszt,
vaj a forma kikenéséhez
A sütőtök húsát kockára vágjuk, kevés
vízben megpároljuk kb. 10 perc alatt. Lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
A pekándiót serpenyőben kissé megpirítjuk zsiradék nélkül, majd felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a sütőtökpürét, a cukrot, a diót, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet
sót. Egy másik tálban a
tojást elkeverjük az olajjal és az íróval. A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
A porcukrot és a
citromlevet sűrű mázzá keverjük, megkenjük vele a muffinok te
tejét. Vékonyan felszeleteljük a kandírozott gyümölcsöket. A muffinokat ízlés szerint díszítjük a gyümölcsszeletekkel és a kandírozott ibolyával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>