A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a cukrozott
narancshéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet
sót. A
tojást egy másik tálban kissé felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, az olajat, a
narancslevet és az írót.A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 20 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
A porcukrot a maradék
narancslikőrrel sűrű mázzá keverjük, a muffinok te
tejét megkenjük vele. Miután megszáradt tetszés szerint megszórjuk por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>