250 g
mogyorót előmelegített sütőben 200-220°C-on 8-12 perc alatt megpörkölünk, majd kis pihentetés után eltávolítjuk a héját. A
tejszínt összekeverjük a
mézzel és a
cukorral, majd felforraljuk és miközben tovább főzzük, belekeverjük a pörkölt
mogyorót, a
mandulapelyhet, a
fahéjat, a reszelt
citromhéjat és a
lisztet. Mikor újra felforr, levesszük a tűzről és ki
vajazott tepsire kis halmokat rakunk belőle.
tejes ujjal kissé lelapítjuk a florentineket, majd rászórjuk a megmaradt
mogyorót. Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc sütés után 10 percig állni hagyjuk. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéba mártjuk a sütik alját és villával megcsíkozzuk mindegyiket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>