Gyúrjunk metéltnek való tésztát a
lisztből, egy egész
tojásból, két
tojássárgájából és kevés
vízből, majd vágjuk széles csíkokra. Forraljuk fel a
tejet, tegyük bele az őrölt
mandulát, 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, majd addig főzzük benne a tésztát, amíg a leve el nem fő. Ezután keverjük össze a
vajjal, majd borítsuk
lisztezett deszkára, és pogácsaszaggatóval szaggassunk kis fánkokat belőle. Mártsuk
lisztbe,
tojásba, majd zsemlemorzsába, és bő, forró olajban süssük ki. Szedjük ki szalvétára, hogy leitassuk róla a felesleges
zsíradékot, szórjuk meg vaníliás por
cukorral, majd mindegyik te
tejére rakjunk egy-egy szem rumos meggybe bújtatott
mogyorót.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>