A
tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, utóbbit verjük kemény habbá a fele
cukorral. A maradék cukrot a
vajjal, a
sóval és a vaníliás
cukorral ugyancsak verjük fel. Adjunk még ehhez a
narancslevet, a
citromlevet és a
tojássárgákat. Egy tálban dolgozzuk össze a
lisztet és a sütőport, majd kanalazva adagoljuk ezt a
vajas masszához, és óvatosan keverjük bele a
tojásfehérje habot is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. Ezt tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 60 percig. Készítsük el a mázat. A porcukrot keverjük el a gyümölcslevekkel, majd ezzel kenjük be a kihűlt kuglófot, végül pedig szórjuk meg a kandírozott
narancshéjjal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>