» 1 ek. olívaolaj » 1 apróra vágott hagyma » 2 gerezd zúzott fokhagyma » 1 felaprított sárgarépa » 50 g kockára vágott pancetta vagy húsos szalonna » 350 g darált marhahús » 400 g felaprított konzervparadicsom » 2 tk. szárított oregánó » 125 ml vörösbor » 2 ek. paradicsompüré » só, bors » 700 g friss vagy 350 g száraz spagetti
Forrósítsunk fel olajat, és dinszteljük meg benne a hagymát. Tegyük hozzá a fokhagymát, pancettát, zellert, és pirítsuk pár percig.
Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk barnára. Keverjük hozzá az oregánót, vörösbort, paradicsomot, és forraljuk fel. Főzzük 45 percig.
Keverjük hozzá a paradicsompürét és ízesítsük. Főzzük ki a tésztát, majd tegyük egy tálba, és öntsük rá a szószt.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom