Márványos mascarpone kuglóf receptHány személyre:
» A rázott tésztához:
» 100 g amarettini (olasz
mandulás sütemény)
» 250 g búza
liszt» 4 teáskanál sütőpor
» 170 g
cukor» 1 tasak vanillin
cukor» 250 g mascarpone (olasz friss-
sajt)
» 5
tojás» 250 ml (1/4 l)
»
tejszín
» 2 csapott ek
kakaópor
» 1 csapott ek instant presszó kávé
» A meghintéshez:
» ízlés szerint por
cukor
A tésztához hűtőtasakba tesszük az amarettinit, jól lezárjuk a tasakot, és sodrófával finomra morzsoljuk. kb. 3 l- es edénybe szitáljuk a sütőporral elkevert
lisztet, és összekeverjük a süteménymorzsával,
cukorral, vanillin
cukorral. Egy edényben elosztjuk a mascarponét, majd hozzáadjuk a
tojást, és a
tejszínt, végül jól lezárjuk az edény te
tejét. 15- 30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd habverővel vagy keverőkanállal gondosan átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek. Egy 22 cm átmérőjű kikent kuglófformába töltjük a tészta felét. A maradék tésztát
kakaóporral és kávéval újra összerázzuk az edényben, átkeverjük, és a világos tésztára töltjük. (sütéskor ettől lesz márványos mintája) A kuglófformát sütő
rácsra helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2- 3- as fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: 50- 60 perc
A kuglófot sütés után 10 percig a formában pihentetjük, majd sütemény
rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Por
cukorral meghintjük és már tálalható is.
Összesen:
87g fehérje, 227 g
zsír
465 g szénhidrát
17 895 kJ, 4266 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>