Felolvasztjuk a
vajat vagy Rama
margarint, majd hagyjuk hűlni. A sütőporral elkevert
lisztet egy kb. 3L-es edénybe szitáljuk. A
sóval, vanillin
cukorral és
cukorral összekeverjük, majd a
joghurtot, a folyékony
vajat vagy Rama
margarint és a
tojást hozzáadjuk. Szorosan lezárjuk az edény fedelével.
15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók. A kókuszreszeléket beletesszük, majd keverőkanállal vagy habverővel alaposan átkeverjük az egészet, hogy a tésztaszemcsék, amik az edény falára tapadtak, jól a masszába keveredjenek. A tésztát 22 cm átmérőjű kikent, alaposan be
lisztezett koszorúformába töltjük és a te
tejét elsimítjuk. A formát a sütő
rácsára tesszük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél:2-3-as fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: kb. 45 perc
10 percig a formában pihentetjük a kész süteményt, majd sütőpapírral fedett sütemény
rácsra borítjuk. Porcukrozzuk, ha kihűlt.
Ötlet:
Kókuszreszelék helyett használhatunk azonos mennyiségű őrölt
mandulát vagy
mogyorót is. Ha kihűlt a sütemény csöpögtethetünk rá 50g olvasztott ét
csokoládét.
Ha nagy a sütőforma, akkor kétszeres mennyiségből is elkészíthetjük a koszorút.
Sütési idő: kb. 45 perc
Összesen:
62g fehérje, 260g
zsír
414g szénhidrát
17 727 kJ, 4233 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>