Élesztőt langyos, cukros-
lisztes
tejben felfuttatjuk, kovászt készítünk. Rama
margarint felolvasztjuk, habosra keverjük a
cukorral,
tojások sárgájával, maradék
tejjel,
tejföllel,
tejszínnel, rummal és a
citromhéjjal. Belekeverjük a megkelt kovászt,
lisztet, és dagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük.
Töltelék:
tejben elkeverjük a keményítőt.
tojásfehérjét
sóval és a
cukor felével kemény habbá verjük.
vajat megolvasztjuk a
mézzel,
cukorral,
tejszínnel,
citrom héjával, fűszerekkel és az apóra vágott fügével. Besűrítjük a
tejes keményítővel. Ha megkelt, megkenjük a fügés masszával és a keményre vert
tojáshabbal, majd feltekerjük. Tésztát ki
vajazott és be
lisztezett formába öntjük és duplájára kelesztjük. 60 percig sütjük. Por
cukorra hintjük meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>