A
tojássárgájákat felverjük a
cukor harmadával, a
tojásfehérjéket pedig a másik harmadával. A megmaradt cukrot a
tejszínnel verjük fel, majd mindegyiket hűtőbe tesszük. A
zselatint kevés
vízben feloldjuk, majd felöntjük a
pálinkával, és így elkészítjük. A fehércsokit forró
víz felett megolvasztjuk, majd a cukros
tojássárgája harmadát, a
zselatint, a
tejszínhab harmadát és a
tojásfehérje harmadát belekeverjük. Ezt eloszlatjuk 4 pohárban, és hűtőbe tesszük. A
tejcsokit ugyanígy készítjük el, csak
zselatin helyett a
narancslikőrt keverjük bele. Ezt a fehércsokira kanalazzuk, majd visszatesszük a hűtőbe. Az étcsokiba a brandyt keverjük, majd ezt a
tejcsokis rétegre tesszük. Tálalás előtt 1-2 órát hagyjuk állni a habokat a hűtőben!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>