» 5 cm friss galanga- vagy gyömbérgyökér, maghámozva » 2 citromfű szára » 5 dl kókusztej » 2,5 dl csirkealaplé » 10 zöldcitromlevél » 625 g csirkemellfilé » 1-2 tk. finomra vágott vörös chili » 2 ek. thai halszósz » 1 tk. barnacukor » egy maréknyi korianderlevél » egy maréknyi bazsalikomlevél » 2 félbe vágott zöldcitrom
A húslevest a kókuszlével felfőzzük, közbe beletesszük a csíkokra vágott galanga- vagy gyömbérgyökeret és a citromfű szárát. Takarékon fél óráig pároljuk. Ezután adagoljuk a felcsíkozott csirkemellfilét, a chilit, a halszószt és a cukrot további 10 percig főzve. Tálaláskor megszórjuk koriander- és bazsalikomlevéllel, citrommal díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom