A mazsolát beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. 6 dkg
mandulát és a sárgabarackot felaprítjuk, és 2 evőkanál
lisztet szórunk rá. Hozzáadjuk a
citrom- és
narancshéjat, a mazsolát, és összeforgatjuk.
A többi
liszthez hozzáadjuk a sütőport. A
tojásokat kikeverjük a por
cukorral és vaníliás
cukorral, majd apránként hozzáadjuk a
lisztet, a gyümölcsöket, rumot és 12 dkg olvasztott
vajat.
Egy őzgerincformát kikenünk, és ki
lisztezünk, majd beletöltjük a tésztát. Megsütjük, majd
rácsra borítva kihűtjük.
A lekvárt felmelegítjük, beleöntjük a
pálinkát, átpasszírozzuk, és rákenjük a tésztára. Gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, hozzáadjuk az olajat, majd bevonjuk vele a tésztát. Végül beletűzzük a maradék
mandulacsíkokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>