A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Mossuk meg és töröljük meg a
narancsot. Reszeljük le a héját.
Tészta:
Fehéredésig keverjük a
vajat a
cukorral, keverjük bele egyesével a
tojásokat, a
lisztet, a
mandulát és a
narancshéjat. Majd adjunk hozzá két evőkanál
narancslikőrt.
vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát, szórjuk meg
liszttel is. A tésztát öntsük a formába, és süssük 45 percig. Vegyük ki a sütőből, borítsuk ki, és hagyjuk hűlni.
Tortabevonó:
melegítsük fel a lekvárt, és turmixoljuk össze. Keverjük össze a lekvárt, a porcukrot, a maradék
narancslikőrt, és annyi
narancslevet, hogy sima és folyékony krémet kapjunk. Öntsük ezt a mázat a torta közepére, simítsuk el, és várjunk 5 percig, hogy megdermedjen, majd ismételjük meg még egyszer. A tortát hagyjuk kihűlni.
narancsgerezdekkel díszítsük a tortát.
Mindössze 65 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>