Grillezett yabbie salátával receptHány személyre: 6 személyre
» 4 evőkanál
olívaolaj, és még a kenéshez
» 1 zöld
citrom leve
» 3 dkg
korianderlevél, finomra aprítva
» 2 kiskanál frissen reszelt
gyömbér» tengeri
só, ízlés szerint
» 90 dkg yabbie, óriás garnélarák, languszta vagy
» nagy folyami rák, főzés nélkül, páncéljában
A grillsütőben közepesen forró tüzet készítünk. Az
olívaolajat, a zöld
citrom levét, a
koriandert, a
gyömbért összekeverjük, és fűszerezzük. Fazékban
sós vizet forralunk, a rákféléket beletesszük, és addig főzzük, míg pirosak lesznek. Ha kész kiszedjük őket és hideg
víz alá tarjuk. Késsel a farokpáncéljukat levágjuk, és eldobjuk. A rákokat
olívaolajjal megkenjük, a grillre tesszük, és lefedve 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, lefedjük és 2 percig sütjük megint. A grillezett yabbie-t zöld
salátaágyra helyezzük, és
gyömbéres-zöld
citromos mártással tálaljuk.
Mártás:
18 dkg
majonézt 2 evőkanál zöld
citromlével, 2 evőkanál reszelt, friss
gyömbérrel és negyed kiskanál csípős
paprika-krémmel összekeverünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>