Szamócaparfé receptHány személyre: 8
» 1 csomag ízesítés nélküli
zselatin» 1 dl szamócaízű likőr
» 180 g Mantrachet kecske
sajt» 4 evőkanál
cukor» 0,5 dl
tejföl
» 2 evőkanál
méz» 1/2 teáskanál őrölt
fahéj» késhegynyi őrölt
szerecsendió» 3
tojásfehérje
» 1 dl
tejszín
» 5 dl szamóca negyedekre vágva
» 180 g amaretti sütemény, durván összemorzsolva
»
tejszín a díszítéshez
Kis serpenyőben töltjük a likőrt, és beleszórjuk a
zselatint, majd 1 percig állni hagyjuk. Lassú tűzön addig kevergetjük, míg a
zselatin teljesen fel nem oldódik. Habverővel belekeverjük a
sajtot és 2 evőkanál cukrot, majd átöntjük egy nagy tálba.
Belekeverjük a
tejszínt, a
mézet, a
fahéjat és a
szerecsendiót, majd félretesszük.
Egy tálban lágy habbá verjük a
tojásfehérjéket. Hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál cukrot, és kemény, habbá verjük. A
tojáshabot beleforgatjuk a
zselatinos krémbe, majd az így kapott masszába beleforgatjuk a
tejszínhabot és a negyedekbe vágott szamócákat. A szamócát krémet váltakozva az összemorzsolt süteményekkel parféspoharakba rétegezzük, és hűtőszekrénybe tartjuk, míg teljesen meg nem dermed.
tejszínhabbal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>