A
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 100 g cukrot, a vaníliát, a
sót, a
citromhéjat, a
tojásokat, a
mogyorót, a zabpelyhet és a felszeletelt
vajat. Gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk az egészet, majd pár órára hűtőbe tesszük. A megmosott, megtisztított rebarbarát 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A bort és a megmaradt cukrot felforraljuk, majd hozzáadjuk a rebarbarát és puhára pároljuk. Ezután lecsöpögtetjük és félretesszük a levét. A tésztát elfelezzük és mindkét felét téglalappá vagy csíkká nyújtjuk. A kinyújtott tésztákat ki
vajazott tepsibe tesszük és a hosszanti oldalukat 2 cm magasan felhajtjuk. Előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 percig sütjük őket, majd a sütőből kivéve megkenjük a ribizlizselével és megtöltjük a rebarbarával és a megtisztított, kicsumázott
eperrel. A
zselatint 4 evőkanál
vízben 10 percig áztatjuk, majd összekeverjük a megmaradt ribizlizselével és a rebarbara levével és az egészet felforraljuk. 8-10 perc főzés után félretesszük hűlni, majd áthúzzuk vele a 2 csíkot. Végül 10-10 szeletre vágjuk fel őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>