» 200 g málna » 400 g porcukor » 3 dl víz » 1 ek. glükózszirup » olaj
Egy villával jól nyomkodjuk szét a málnát és egy finom textilruhán szűrjük le. Ezután dolgozzuk össze a porcukorral, a vízzel és a glükózsziruppal. Folyamatos kevergetés mellett óvatosan melegítsük és ha elkezd főni tegyünk bele hőmérőt. Addig főzzük amíg a hőmérséklete eléri a 155 fokot. Ekkor kanalazzunk a masszából egy olajjal megkent márványlapra és tegyünk mindegyikbe hurkapálcát. Ha megdermedt tekerjük be celofánnal, hogy sokáig elálljon.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom