A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 75 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
tojást és a szeletelt hideg
vajat (egy kicsit félreteszünk a
vajból). Az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a tésztát egy négyzetté nyújtjuk és ki
vajazott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 200-220°C-on 20 percig sütjük, majd 2 lapra vágjuk. Az egyik lapot megkenjük málnalekvárral. A megtisztított egrest kis lángon puhára főzzük 200 g
cukorral és evőkanál
vízzel vagy borral. A zselét a csomagolás alapján elkészítjük 1 evőkanál
cukorral és a gyümölcs levével, majd belekeverjük az egrest. A félrerakott
vajon megpörkölünk 15 g cukrot, hozzáadjuk a
mandulát és aranybarnára pirítjuk. Ki
vajazott tepsiben elsimítjuk és félretesszük hűlni. Ezután a lekváros lapon szétoszlatjuk a gyümölcsös zselét, majd rányomjuk a másik tortalapot. A
zselatint 10 percre beáztatjuk 3 evőkanál hideg
vízbe, majd oldódásig melegítjük, végül hozzáadjuk a
citromlevet. A megmaradt cukrot felverjük a
tejszínnel és a
zselatinnal és ezzel a habbal kenjük meg a sütink te
tejét. A darabokra tört pralinéval meghintjük a sütemény te
tejét és kicsit állni hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>