A megmosott és leszárított cseresznyét kimagozzuk, majd félretesszük. Az aprított babapiskótát átszitáljuk, majd 25 g
vajjal kikenünk egy kerek tortaformát és megszórjuk 3 evőkanál babapiskótamorzsával. A maradék
vajat habosra verjük a kristály
cukorral, a
sóval, a reszelt
citromhéjjal és a
tojásokkal. Továbbá belekeverjük a kétféle
lisztet, a sütőport és a búzadarát. A massza egyharmadát beleöntjük a formába, majd a megmaradt morzsában megforgatott meggy felét rászórjuk a te
tejére. Erre ráöntjük a massza második harmadát és megszórjuk a meggy másik felével. Erre mehet rá a maradék massza, majd előmelegített sütőben 180°C-on 60 percig sütjük. A megsült sütit félretesszük hűlni. A porcukrot összekeverjük a
pálinkával és a
tojásfehérjével, és az így kapott mázzal megkenjük a süteményt. Végül az aranybarnára pirított
mandulával megszórjuk a sütinket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>