Egy lábosba tesszük a
tejet, a
gyömbért, a szirupot, a
mézet és a
sáfrányt, felforraljuk, majd fél órát állni hagyjuk. Ezután belekeverjük a felvert
tojássárgájákat, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután három órára hűtőbe tesszük, majd belekeverjük a felvert
tejszínt, és az egészet fagylaltgépbe töltjük. Miután megfelelő h
almazállapotú lesz, mélyhűtőbe tesszük. A csokifagyi negyedét egy lehűtött formába tesszük, a maradék kétharmadát pedig a forma oldalára kenjük, és így megfagyasztjuk. Ezután a formát megtöltjük a
gyömbéres fagyival, és befedjük a maradék csokis fagyival. Az egészet lefagyasztjuk, majd tálaláskor tálra borítjuk, és a csokilevelekkel díszítve kínáljuk. A fagylaltokat egymásra is kanalazhatjuk, így réteges tortát kapunk, illetve a
méz helyett használhatunk
gyömbérlekvárt is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>