A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet, majd kisebb adagokban keverj
A hozzávalók összekeverésével jól gyúrható tésztát készítünk, ha szükséges kevés tejjel rásegíthetünk a kellő állag elérése érdekében. A tésztá
A tojásokat keverjük a el a porcukorral, a vajjal, a sütőporral és a vaníliás cukorral. Keverjók fél órát, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk tésztáv
Összekeverünk 3 egész tojást a vaníliáscukorral és a másik 3 tojás sárgájával, majd gőz fölött addig keverjük, míg sűrű és meleg nem lesz. Innen levé
A vajat a citrom levével és reszelt héjával, a cukorral és a tojással habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőport és annyi lisztet, hogy a tészta közepesen kemény
A liszt kivételével mindent alaposan összedolgozunk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ebből 3 cm átmérőjű golyócskákat k
A habosra kevert vajhoz hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és héját, a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját, majd a tojásfehérje ke
A lisztet összekeverjük a sütőporral, cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a vajat, majd összedolgozzuk. Ha a kezünkhöz ragad, kis időre h
Ugrás a lap tetejére >>