A hozzávalókból piskótát készítünk. A
tojásfehérjékhez habverés közben adjuk a cukrot, a felvert habhoz a
tojássárgákat, majd egyenként a többi anyagot gyengén kevergetve. Megsütjük, (egy 20x40 cm-es tepsiben) és ha kihűlt két részre vágjuk.
A hideg
tejszínt kemény habbá verjük, és közékeverjük a kevés
vízben feloldott
zselatint. A
kakaó,
cukor és vaníliás
cukor keverékét lassanként a kemény
tejszínhabhoz adjuk.
Az egyik lapra ráöntjük a krémet, és egyenletesen elsimítjuk.
A másik lap te
tejét a
kakaóból és
cukorból főzött,
vajjal elkevert
csokoládémázzal bevonjuk. Ha a máz megdermedt, 5x5 cm-es kockákra vágjuk a felső lapot. A kockákat a krém te
tejére helyezzük, és az egészet behűtjük, majd a süteményt a ráhelyezett kockák irányában végigvágjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>