Elkeverjük a
lisztet a
kakaó- és sütőporral, majd beleszitáljuk egy jól záródó 3 l- es edénybe. Majd összekeverjük a
cukorral (vagy por
cukorral) a vanillin
cukorral, belekeverjük a
tojást,
narancslevet, reszelt
narancshéjat, kólát és az olajat. Az edény jól lezárjuk.
15- 30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávaló jól elvegyüljenek, aztán habverővel vagy keverőkanállal összekeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek. Egy 20 cm átmérőjű koszorú formát, kikenünk,
lisztezünk és beletöltjük a tésztát, majd sütemény
rácsra helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2- 3- as fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: kb. 35 perc
Ha megsült a koszorút kb. 5 perc pihenés után fellazítjuk, és sütőpapírral fedett sütemény
rácsra borítjuk és ott hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a mázat, a porcukrot elkeverjük a
kakaóval, átszitáljuk, és hozzá keverjük a
vajat, a kólát. A mázzal bevonjuk a süteményt, hagyjuk megdermedni.
Ötlet: A koszorút nagy 26 cm- es formában kétszeres mennyiséggel is elkészíthetjük. Az adott hőmérsékleten 55 percig kell sütni.
Összesen:
64 g fehérje, 178 g
zsír
655 g szénhidrát
19 099 kJ, 4561 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>