Felolvasztjuk a
vajat vagy Rama
margarint és kissé hűlni hagyjuk. Darabokra törjük a rozskenyeret, a kenyeret, a
citromhéjat és a sárgabarackot finomra vagdaljuk és összekeverjük.
A
lisztet a sütő- és
kakaóporral jól elkeverjük és egy 3L-es jól záródó edénybe szitáljuk. A
cukorral és vanillin
cukorral összekeverjük, majd a mazsolát, a
tojást, a rozskenyeres keveréket és a folyékony
vajat vagy Rama
margarint is hozzáadjuk. Az edényt szorosan lezárjuk a fedelével.
15-30 másodpercig rázzuk erősen, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók, majd keverőkanál vagy habverő segítségével az egészet alaposan átkeverjük, így az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeverednek.
A tésztát ezután egy 25x11 cm-es kikent szögletes formába öntjük, elsimítjuk a te
tejét és a formát a sütő
rácsára tesszük.
Felső/al
só hőfok: kb. 200°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 180°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: kb. 50 perc
10 percig a formában hagyjuk állni a
kakaós kenyeret, utána sütemény
rácsra borítjuk, melyet sütőpapírral fedtünk be. Miután kihűlt porcukrozzuk, felszeleteljük és esetleg
tejszínhabbal tálaljuk.
Sütési idő: kb. 50 perc
Összesen:
62g fehérje, 144g
zsír
420g szénhidrát
13 636kJ, 3255 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>