A halfilét felcsíkozzuk, majd lelocsoljuk a
citromlével, és a hűtőben 2 órát pihentetjük. Ezután lecsepegtetjük,
sózzuk,
borsozzuk, majd elkeverjük a felaprózott
hagymával, a
paprikákkal, az
avokádóval és a felkockázott
uborkával. Így újból a hűtőbe tesszük 1-2 órára. Eközben a
vízi
tormát forró
sós
vízben egy percig forraljuk, majd blansírozzuk. Ezután egy turmixgépbe tesszük, felöntjük a
fehérborecettel és az
olívaolajjal, majd
sózzuk,
borsozzuk, és az egészet összeturmixoljuk. Tálaláskor a tányérokra egy kb. 8 cm átmérőjű formát teszünk, ebbe töltjük a ceviche-t, majd meglocsoljuk az öntettel. Köré a felkockázott
paradicsomot és a felaprózott petrezselymet tesszük, majd kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>