A tésztához a
lisztet, a
kakaót, a sütőport elkeverjük, és egy 3L es lezárható edénybe szitáljuk, majd összekeverjük a kétféle
cukorral, vanillin
cukorral, és a
sóval. Majd hozzáadjuk a
tojást, étolajat, a
tejszínt, és jól lezárjuk. 15- 30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek.
Beletesszük a diót, a vagdalt
csokoládét, majd habverővel vagy keverőkanállal gondosan átkeverjük, hogy az edény falára ragadt tésztaszemcsék is a masszába keveredjenek. 30x 40 cm- es kikent,
lisztezett sütőlemezre sütőkeretet helyezünk és beleöntjük a tésztát, a te
tejét elsimítjuk, sütőbe tesszük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítve)
Gázsütőnél: 2- 3- as fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 20- 25 perc
Sütés után sütemény
rácsra helyezett sütőlemezen hagyjuk kihűlni. A sütőkeretet késsel leválasztjuk és eltávolítjuk. Díszítéshez nagyobb darabokra vágjuk a tortabevonó
csokoládét, Az olajat kis edényben
vízgőz felett alacsony hőfokon felolvasztjuk, kenhető masszává keverjük és teáskanállal a süteményre csurgatjuk. Mikor megszáradt a süteményt kockákra vagy rombuszokra vágjuk.
Ötlet:
A vagdalt
csokoládé helyett
csokoládéreszeléket is vehetünk. A diót
mogyoróval is helyettesíthetjük. Jól becsomagolva 3 hétig is eltartható.
Összesen:
108g fehérje, 534g
zsír
685g szénhidrát
33 078 kJ, 7899kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>