Összegyúrjuk a tésztáhozvalókat, majd fóliába csomagolva gél órán át hűvös helyen pihentetjük. A
lisztet ezután kb. 2 mm vastagra nyújtjuk deszkán és csillagokat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a csillagokat és 5-6 perc alatt halványsárgára sütjük előmelegített sütőben 180°C-on.
A marcipánmasszát kevés
narancslével és a
narancs lereszelt héjával ízesítjük, majd jól összegyúrjuk. 3 mm vastagra nyújtjuk egy por
cukorral meghintett deszkán és a csillagkiszúróval éppen feleannyi csillagok készítünk belőle, mint ahány tésztacsillag van.
A süteményeket összeállítjuk: egy tésztacsillagra egy kis lekvárt kenünk, ráhelyezünk egy marcipáncsillagot, erre megint egy pici lekvár és egy tésztacsillag kerül.
A
citromlével meg a por
cukorral a
tojásfehérjéket sűrű masszává keverjük és a csillagok te
tejére kenjük. Apróra vágott cukrozott
narancshéjat szórunk rá és hagyjuk szikkadni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>