A por
cukor felét egy tálba tesszük, majd hozzáöntünk 2 dl forralt vizet, és hagyjuk kihűlni. A maradék cukrot, a szalalkálit, a
tojást, a
tojássárgákat és a
citrom kifacsart levét összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a
citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, az ánizst, a
szegfűszeget, a
fahéjat és a
szerecsendiót is. Az egészet jól összekeverjük, majd a
lisztet és a szirupot is hozzáadagoljuk. Puha tésztává gyúrjuk, majd 4-5 órát állni hagyjuk. Ezután három egyforma részre osztjuk, és kinyújtjuk. Különböző formákkal kiszaggatjuk a tésztákat, majd ki
vajazott tepsiben készre sütjük. A felvert
tojással megkenjük őket, majd miután kihűltek, a glazúrral díszítjük őket.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>